INICI QUI SOM ECONOMIA I EMPRESA COMERÇ FIRES I MERCATS FORMACIÓ I TREBALL VIVER D'EMPRESES CLUB DE L'EMPRENEDOR APARCAMENT I MOBILITAT
Directori comercial COM.InfoCIE Activitats i promoció Subvencions i finançament Oficina d'Atenció al Comerç Borsa de treball Enllaços d'interès

El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

L'activitat de l'IMPE en el sector del comerç ve lligada a la relació amb les seves institucions i entitats, com sòn la Direcció Generla de Comerç, la Unió de Botiguers de Valls, la Cambra de Comerç de Valls i el Consell Municiapl de Comerç. Amb la participació de tots, s'han realitzat diferents campanyes de promoció del comerç, jornades tècniques, cicles de conferències i cursos de formació, i darrerament campanyes de promoció dels mercats, atesa la seva repercusió i influència en el comerç de Valls.

MERCAT AGROECOLÒGIC
Els mercats al carrer on els propis pagesos/es poden vendre directament els seus productes proporcionen una major satisfacció i confiança al client i són una eina imprescindible per poder continuar vivint als nostres pobles i col·laborar
al desenvolupament sostenible del món rural.
D'aquesta manera intentem afavorir la pervivència del petit pagès, cada dia més escàs, i també evitar l'extinció d'aquelles varietats antigues que tradicionalment s'havien conreat a cada localitat, contribuint a la revifalla de la nostra cultura rural i culinària mitjançant aquest punt de trobada.

Objectius del mercat
• Promocionar les varietats locals de fruites i verdures així com la cultura que les ha mantingudes vives fins al dia d'avui. Donar a conèixer l'agricultura ecològica com a model agrari sostenible i com a alternativa viable a l'actual saturació del
mercat convencional.
• Ajudar a mantenir i millorar les rendes dels petits pagesos i pageses de la comarca que aposten per la qualitat, pel respecte a la natura i per la relació directa que permet un mercat local, com a mitjà de vida i com a aportació personal a la millora de la societat i del medi ambient, així com a l'equilibri territorial i al relleu generacional al camp.
• Divulgar la importància d'una alimentació de qualitat per millorar la salut, promocionant la cultura culinària local i participant en la conscienciació mediambiental.

Campanya "Recupera el gust" - Mercat Agroecològic

 

MERCAT SETMANAL DE LA FRUITA I LA VERDURA
El mercat al carrer ha estat, de sempre, una de les activitats més importants de les viles i ciutats de la Mediterrània. El privilegi reial de tenir un mercat setmanal fou atorgat a Valls l'any 1210, encara que podem suposar que existia des de molt abans. Des d'aleshores, el mercat al carrer s'ha realitzat ininterrompudament primer cada dimecres, i, més endavant, els dimecres i els dissabtes, setmanalment.
El mercat de la fruita i de la verdura de Valls, com popularment se'l coneix, va més enllà de ser simplement la ubicació d'una activitat comercial a l'aire lliure.
Tradicionalment ha estat un punt de trobada i d'intercanvi entre vallencs i comarcans. Era ben comú de sentir l'expressió "anar a Valls a mercat" entre la gent de la comarca. Així, els dimecres i els dissabtes al matí Valls esdevenia el centre on s'intercanviaven notícies i xafarderies, a més de fer-hi tractes comercials.
Avui potser han canviat les formes, però l'esperit del que és un autèntic mercat al carrer hi és ben present. Com fa segles.

Campanya "Mercat de la Fruita i la Verdura de Valls"

COMMEMORACIÓ DELS 800 ANYS DE MERCAT A VALLS
La commemoració dels 800 anys de mercat al carrer a Valls representa una fita històrica de la que molt poaques ciutats poden presumir. Ara fa 800 anys, un dia de novembre de 1210, el rei Pere el Catòlic atorgava a Valls el privilegi de celebrar mercat cada dimecres totes les setmanes de l'any.

Valls feia molt poc que existia com anucli de població. La seva ubicació, en una cruïlla de camins que comunicava les terres de l'interior amb la costa, li va donar de seguida l'empenta suficient per esdevenir un important centre comercial i econòmic que marcaria el futur de la vila fins als nostres dies.

Avui, després de vuit segles, el mercat de Valls es continua fent tots els dimecres i dissabtes de l'any. Per celebrar aquest esdeveniment, l'Ajuntament de Valls i la Comissió Organitzadora dels 800 Anys de Mercat a Valls, van preparar una sèrie d'actes orientats a conèixer més coses sobre els mercats de Valls i la seva història.

Campanya " 800 Anys de Mercat a Valls"
Programa d'actes dels "800 Anys de Mercat a Valls"
Facebook l Notícies l Contacte l Mapa web l Avís legal l Crèdits